KOHTUUSSIIRTYMIÄ 2023 KANSALAISOPISTOLLA

Kohtuus vaarassa-kansalaisliike järjestää yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston kanssa huhti-toukokuussa 2023 neljä kohtuusaiheista luentoa nimellä ”Kohtuussiirtymiä”. Kaikki luennot pidetään Opistotalolla (Papinkatu 3, 80110 Joensuu) klo 17.30–19, ne ovat ilmaisia ja niille voi ilmoittautua kansalaisopiston sivuilla (https://www.opistopalvelut.fi/joensuu/index.php?l=fi).

Hikiloikka kohti ruokaomavaraisuutta (tiistai 18.4). Ensimmäisen luennon tiistaina 18.4. pitää freelance toimittaja Topi Linjama. Topi kertoo kokemuksistaan fossiiliriippuvuuksista irtautumisesta ja ruoantuotannon ottamisesta omiin käsiin nelivuotisessa Hikiloikka-projektissa.

Syvä työ ja teknologian kohtuukäyttö (tiistai 25.4.) -luennolla teologian tohtori Pauliina Kainulainen pohtii digiteknologiaa, joka on tullut isoksi osaksi arkeamme ja suuntaa ajankäyttöämme. Miten löytää kohtuullisuus teknologian käytössä? Kohtuukäyttö mahdollistaa myös ”syvän työn” eli keskeytyksistä vapaan työnteon, joka palauttaa työn merkityksellisyyttä.

Kaupunkihyppy – Joensuu kestävyysmurroksessa (tiistai 2.5.). Professori Ari Lehtinen tarkastelee Joensuun kehittämisen haasteita 2020-luvulla. Painotus on korjausliikkeissä, joilla vastaamme kärjistyviin sosiaalisiin ja ympäristökriiseihin. 

Askelet kohtuutalouteen (tiistai 9.5.) on nimenä luennolla, jossa FM Veijo Ojanaho pohtii kohtuustaloutta – sillä ilman kohtuutaloutta ei elämästä selviä hengissä! Tarvitsemme uutta ajattelua ja radikaalisti uudenlaista taloustoimintaa, joka pysyy ekologisen rajoissa. Taloutta, joka ei varasta tulevilta sukupolvilta. Talousmalleja on useampia, tehtävämme on ryhtyä toimiin.

Luennot ovat kaikille avoimia, mutta ilmoittautuminen kansalaisopiston sivuilla on toivottavaa. Tule osallistumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista, tärkeistä aiheista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *